Latin Weekender | Bachata Sensual en méér op Latin Weekender!
Inschrijven Nieuwsoverzicht

Bachata Sensual en méér op Latin Weekender!

WAUW! De kaartverkoop gaat als een tierelier! We kunnen melden dat het evenement al voor driekwart is uitverkocht! Mochten er nog twijfelaars onder jullie zijn, doe jezelf een plezier en boek alvast. Dát wordt weer gezellig.

Boek hier je tickets! In dit bericht laten wij je verder meer weten over:

  • Kaartverkoop
  • Eerste namen voor LW ‘23
  • What’s new in ’23?
  • Latin Weekender Matchmaker

Programma

En de ‘roep’ om méér Bachata Sensual is gehoord! In maart ’23 kunnen we ons onderdompelen in de Bachata Sensual Vibe met de volgende internationale bachata helden: Jony y Noé en Sol Hissirouet met aan de draaitafels de ultieme bachata master Limbo Latino.

Dominican en Romantica (bachata-) lovers zullen volledig aan trekken komen tijdens de workshops van o.a. Geno & Steffie (Bachata Passion) en Jesus Willems. En natuurlijk zal DJ Latin Mania ook dit jaar niet ontbreken! En dit zijn slechts de eerste namen, dusssse….. stay tuned, bachata lovers.

Ook voor de die-hard kizomba liefhebbers kunnen we al wat namen noemen. Wat te denken van Virgil & Juneline, Stephane & Annika, Railey & Benite en onze favorieten van D&L Beats. Aan de draaitafels kan je Stefanio Lima en DJ Black Genuino verwachten.

Kizomba, kizomba everywhere!!!! Just dance…

Natúúrlijk is er ook meer dan voldoende aandacht voor salsa tijdens Latin Weekender '23. No worries!

Kompa

Dit jaar is de workshop ‘kompa’. Kompa is een merengue, een Haitiaanse muziekstijl gedanst en gezongen in de jaren ’50. Compas is de belangrijkste muziek van veel landen, zoals Dominica en de Franse Antillen, enz. Of het nu zouk wordt genoemd door Frans Antilliaanse artiesten of artiesten uit Martinique en Guadeloupe of compas op plaatsen waar Haïtiaanse artiesten touren, deze meringuestijl is zeer invloedrijk in een deel van Afrika, het Caribisch gebied, Portugal, Frankrijk, een deel van Canada, Zuid- en Noord-Amerika. Het woord "compás" in het Spaans betekent "beat" of "ritme", en een van de meest onderscheidende kenmerken van compas is de consistente pulserende beat tanbou, een eigenschap die veel voorkomt in veel stijlen van Caribische muziek.

Artiesten uitgelicht

Sol Hissirou is een internationale bachata-instructeur met een achtergrond in ballet, hedendaags, hiphop en tango. Hij begon zijn Latin dansavontuur met salsa, totdat hij zijn passie voor bachata ontdekte en sindsdien leeft hij voor zijn passie. Zijn stijl van lesgeven is humoristisch en energiek, waardoor je in korte tijd zeker veel nieuwe dingen leert.

Sol Hissirou


Jony y Noé
zijn een professioneel latin danskoppel uit Spanje met als dans specialiteit 'Bachata Sensual'. Deze World Champions Bachata uit 2017 zullen maar liefst twee workshops geven, dus haal jullie bachata harten maar op. Ook geven Jony y Noé een dans demo, om te laten zien how the job is done.

Jony y Noé


Op DJ gebied hebben we ook een goeie gestrikt waar we super trots op zijn, namelijk DJ Limbo Latino. Maar DJ Limbo Latino is een alleskunner: hij staat bekend als organisator en danser, maar nog het meest als DJ. Naast dat hij op alle grote en festivals heeft gedraaid, is hij de officiële DJ van de wereldberoemde 'Bachata Sensual Radio', het nr. 1 bachata radio station.

DJ Limbo Latino


In 2009 maakte Railey kennis met Kizomba op een salsafestival in Turkije en voelde meteen: "Dit wordt het!" Door veel te oefenen slaagde hij erin zich zowel de Kaapverdische - als de Angelose kizombastijl eigen te maken. Samen met Benite maken Railey & Benite van elke workshop een waar feest!

Railey en Benite

Salsa leren dansen

HELP! Je wilt met je vrienden mee naar Latin Weekender, maar je kan niet dansen?! Geen probleem! Wij leren je de eerste salsa moves, opdat je nog dezelfde avond kan shinen op de dansvloer. Meld je dus aan voor de 3 uur durende bootcamp ‘Salsa in 1 day’ zo gauw het tijdschema online komt. Onder begeleiding van Rahiem & Caroline (El Yoyo) leer je tijdens de bootcamp de belangrijkste Salsa basispassen, technieken en figuren voor zowel leider als volger.

Dansschool El Yo Yo

Latin Weekender Matchmaker: hoe werkt het?

Wij krijgen met regelmaat vragen over het hoe en waarom van de Facebook-groep Latin Weekender Matchmaker. LW Matchmaker is een Facebook-groep bevolkt door gelijkgezinden, namelijk Latin Weekender gangers. Je kan op deze groep bijvoorbeeld oproepen doen zoals ‘heb je nog een plek in je bungalow over?’ Laat dan weten wat voor persoon je zoekt als Latin Weekender huisgenoot. Moet het iemand zijn die de hele dag en nacht door kan feesten? Of iemand die ook af en toe wil relaxen? Misschien wil je wel dat het een keukenprins(es) is. Of hecht je er waarde aan dat het absoluut geen sloddervos mag zijn. Kortom, laat weten wie jij zoekt om je bungalow te vullen en bepaal zelf aan de hand van de reacties met wie je akkoord gaat. Wat je dan moet doen, staat op Latin Weekender Matchmaker.

Luxe verblijf in Center Parcs Limburgse Peel cottages

Tijdens Latin Weekender verblijf je in één van de sfeervolle en zéér complete luxe cottages, voorzien van comfortabele bedden, een volledig ingerichte keuken en - badkamer, TV én open haard, midden in de prachtige natuur. Alles wat er nodig is om een weekend lang te kunnen genieten! Klik HIER voor meer informatie.

Nu nóg informatiever!

Om jullie beter te kunnen informeren over de workshops en de inschrijvingen daarvan, wordt jullie enkele dagen na het afronden van het boekingsproces, een mail toegestuurd vanuit Center Parcs met daarin het verzoek om gegevens achter te laten. Dat maakt voor Latin Weekender de informatie voorziening een stuk adequater en weten jullie beter waar je aan toe bent!

Latin Weekender aftermovie 2022