Latin Weekender | Belangrijk: nieuwtjes incl. Corona update
Inschrijven Nieuwsoverzicht

Belangrijk: nieuwtjes incl. Corona update

Na twee rare jaren lijkt het er nu toch eindelijk van te komen!

Pas tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari werd het duidelijk dat Latin Weekender inderdaad door zou gaan en vanaf dat moment is de organisatie in het werk gekatapulteerd en zijn dat vanaf toen onafgebroken blijven doen. Uiteraard waren er wel al voorbereidingen gedaan, maar veel was ‘on hold’ gezet. Het moge duidelijk zijn dat 4 weken eigenlijk veel te kort is, maar we gaan het tóch doen! Want we kùnnen niet anders en we wìllen niet anders. Het is nu klaar, we verdienen gewoon heel veel feest!

Het hele park!
Ook partner in crime CenterParcs is van mening dat het nu even moet kunnen allemaal. Dus hebben zij aangegeven dat het GEHELE PARK zal worden vrijgemaakt voor Latin Weekender en alle Latin Weekenders! Hoe gaaf is dat? In alle zalen en openbare ruimtes zal de latin lifestyle te proeven zijn, latin muziek te horen zijn en word je werkelijk onder gedoopt in een lang weekeinde latino style, zonder enige afleiding van de ‘gewone’ vakantieganger.
One people, one mind!

Corona maatregelen
De maatregelen ter bescherming tegen het corona virus worden op dit moment in snel tempo afgeschaald. Zoals het er NU uitziet is de enige maatregel die Latin Weekender 2022 nog kan treffen, is dat er een testen-voor-toegang maatregel bestaat voor locaties met een capaciteit van meer dan 500 personen. Voor Latin Weekender betekent dat, dat er alléén getest moet worden als men de ‘Sporthal’ in wil. Maar!
1) we zijn in de gelukkige omstandigheid dat er een test locatie OP het park is. Dat maakt het alweer eenvoudiger.
2) wij denken dat de maatregelen per 15 maart zullen worden opgeheven, waardoor alle maatregelen per direct zullen vervallen. Uiteraard laten wij dat gelijk weten!

LET OP: het testcentrum op het park kan helaas niet ALLE mensen tegelijkertijd testen. Dus wil je onbekommerd naar de Welcome Party op vrijdag? Zorg dan dat je die dag al elders bent getest. Uiteraard geldt dit alleen zolang de 1G maatregel van kracht is.

Programma
We werken ons nu drie slagen in de rondte om alles op tijd te realiseren en dat begint natuurlijk bij: het programma! Zoals de website tot dusver liet zien, waren er al enkele artiesten bekend. Echter, weer andere artiesten die wel op de website worden genoemd, vallen door het uitstel van twee jaar weer af, omdat zij geen kans zien in deze korte tijd hun agenda weer aan te passen. Kortom, een heel team heeft tot in de kleine uurtjes aan de telefoon en achter de computer gezeten om een mooi programma te maken en dat is hen weer gelukt! Klik hier om het hele programma te bekijken.

Workshops
Mede vanwege de ultrakorte tijd om alles tot stand te brengen, hebben we ervoor gekozen om het – vooraf - inschrijven voor de workshops dit jaar achter wege te laten. Natuurlijk vanwege het feit dat op een dergelijke korte termijn, het hele systeem aangepast moet worden op de nieuwe programmering en omdat veel mensen pas in de komende weken zullen boeken en het zou zuur zijn als dan de workshops al vol zouden zitten. Maar!
We hebben de beschikking over het hele park, dat betekent automatisch meer ruimte. Maar wil je een bepaalde workshop per se bijwonen? Zorg dan dat je op tijd bent.

Welcome party
Al in december hebben we jullie gevraagd een thema aan te wijzen voor het welkomstfeest. Het leek geen moeilijke keuze, want veruit de meeste stemmen gingen naar RED CARPET GLAM thema. En we hebben jullie gehoord! Bij deze zijn alle Latin Weekenders uitgenodigd voor het Grand Openings Gala op vrijdag 18 maart in de Sporthal. See you there!

Funky dancing
Op zondagmiddag is het lol trappen in de Sporthal. Na twee dagen je heupen uit de kom te hebben gedraaid om de enrosque eronder te krijgen, is het lekker los uitdansen op zondag middag met diverse workshops met een knipoog. Is het dansen? Is het sporten?
Het is in ieder geval uptempo en high energy!

Poolparty
Komende editie is ook de poolparty zeer vermeldenswaardig. Niet alleen kan je dansen en heerlijk dobberen in het lauwwarme water van het tropisch zwemparadijs met bijpassende latino muziekjes, maar ook is er een interactief gedeelte, waar iedereen aan mee kan doen. Een spontaan geformeerd collectief van DJ’s en dansleraren komen mee partyen tijdens de poolparty. Wellicht tijd voor nieuwe zwemkleding?

Graag willen we deze gelegenheid te baat nemen om even de diverse dansscholen in het zonnetje te zetten. Het zijn alleen de allerbeste dansscholen, zonder enige politieke kleur 😜, die alleen hun beste mensen uit hun bestand toevoegen aan de line up van Latin Weekender.
Kizomba.fun https://kizomba.fun/
MT Dance Studio https://mtdancestudio.com/
Salsaddiction Dansschool https://www.salsaddiction.nl/
El Orfanato Dance Company https://www.elorfanatodc.com/
Bachata Passion https://www.bachata-passion.com/
Kizomba Lounge https://www.kizombalounge.nl/
eStilo Dance https://www.facebook.com/estilodance/